Woonhuis en kantoor Remy Meijers te Utrecht

Remy Meijers

Architect Remy Meijers

De renovatie van dit monumentale pand in de binnenstad van Utrecht was een mooie uitdaging voor In Toom. Alleen de muren zijn blijven staan en de houten vloeren zijn blijven liggen. Er moest veel overleg gepleegd worden met Monumentenzorg en met de gemeente Utrecht. Dat gebeurde op een goede en constructieve manier, waardoor de renovatie goed verliep.

Zo is het hele dak vervangen, maar door het gebruik van de oude pannen is dit niet zichtbaar. Er waren verschillende constructieve aanpassingen nodig, waarbij de eis was om deze elementen uit het zicht te plaatsen. Originele spanten en balklagen zijn bewust in het zicht gehouden. Het benadrukt het monumentale karaker van het pand.

In de gehele woning is een stenen vloer met vloerverwarming gelegd op een houten ondervloer. Verder is door heel de woning een geluids- en beeldinstallatie gemaakt.

Eén van de bijzonderheden is dat er een volledig plintloze afwerking is gerealiseerd. Mooi detail is de warmgewalste stalen trap die ter plekke in het werk is gelast.

De charme van het monumentale pand is, met de eisen en wensen van deze tijd, volledig intact gebleven.


Woonhuis en kantoor Remy Meijers

2

Share on FacebookTweet about this on Twitter