Canalhouse Amsterdam

Wat een prachtige opdracht. ‘Zoiets realiseren in een monumentale omgeving is niet eenvoudig. Er komt veel bij kijken’, aldus Thomas van Nielen. Dit culturele erfgoed aan de Amsterdamse Keizersgracht is door STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR prachtig aangepast aan deze tijd, zonder de geschiedenis pijn te doen. Oud en nieuw zijn op een elegante en natuurlijke manier met elkaar vervlecht. Het resultaat is verbluffend.

De eerste steen is in de zeventiende eeuw gelegd. Een erg oud huis dus en vol asymmetrie, heel onsamenhangend. Niets stond in het lood, waardoor dit project zeker uitdagend was. Maar door de jarenlange ervaring, is het ontwerp van Jeroen van Zwetselaar tot in details uitgevoerd. Er is weer een geheel ontstaan. Thomas van Nielen: ‘Dit heeft ook te maken met mijn werkwijze. Ik laat de interieurarchitect duidelijk de materialisering aangeven. Alle merken en types zijn vooraf duidelijk. Ook vraag ik aan de interieurarchitect gedetailleerde en gemaatvoerde tekeningen. Zo voorkomt In Toom ondeugdelijk werk.’

Dit luxe pand is duidelijk niet door klussers aangepakt. Maar het werk van vakmensen. De kasten zijn op maat gemaakt met stalen profielen en notenhout en op de juiste manier geplaatst. Ook het werk aan de wanden en het schilderwerk zijn van zeer hoog niveau.

Het pronkstuk van het huis, het oude atrium, is onder begeleiding van In Toom weer in oude stijl teruggebracht. Dit geldt trouwens ook voor de prachtige trap. Hier zaten zes lagen verf op. De trap is kaal geschuurd waardoor de eeuwenoude eiken balken weer zichtbaar werden. Daarna is de trap met monumentale was behandeld.

Dit project was lastig omdat er gewerkt moest worden in een historisch pand in hartje Amsterdam. Thomas van Nielen hierover: ‘We kregen te maken met veel uitdagingen. Maar dankzij mijn werkwijze waarbij ik er graag bovenop zit, is het project volgens afspraken gerealiseerd. Dit zorgt ook hier weer voor tevreden klanten en een interieurarchitect die graag met In Toom werkt!’

Canalhouse Amsterdam by STUDIO JEROEN VAN ZWETSELAAR

@jeroen.van.zwetselaar #studiojvz #jeroenvanzwetselaar 

Find out more, www.studiojvz.com

In Toom built as main contractor on behalf of StudioJVZ

? Alexander van Berge