Herenhuis aan het IJsselmeer

Remy Meijers maakte het interieurontwerp van dit herenhuis tussen water en stad. De samenwerking met In Toom was zoals die al jaren verloopt soepel en professioneel. Zo ontstond een eigentijds herenhuis met het duidelijke signatuur van de interieurarchitect. Ook in dit interieur is er rust, maar ook spanning, drama en rijkdom. Remy Meijers puzzelt net zolang totdat de balans perfect is.

In Toom bleek ook bij project weer accuraat en zorgde ervoor dat de puzzel van Remy Meijers zorgvuldig werd gelegd. In een korte doorlooptijd, onder meer vanwege de uitstekende relatie met de architect.

Ook streeft In Toom altijd naar zo min mogelijke rompslomp voor de klant. Zo lag ook bij deze klanten uit Hoorn alles in handen van In Toom: van voorbereiding tot aansturing op de bouw, van bouwvergaderingen tot kwaliteitscontrole, van planning tot budgetbewaking, van het inbrengen van deskundigheid tot het verlenen van nazorg. Het project is volgens Thomas van Nielen dan ook pas gereed als het proces van a tm z is doorlopen. Als de laatste puntjes op de i zijn gezet waardoor de klanten meer dan tevreden zijn.

Het resultaat is een oogverblindend herenhuis met een interieur dat gericht is op het IJsselmeer. Zo zijn de leefruimtes aan de voor- en achterzijde gepositioneerd en de meer functionele ruimtes in het hart van de woning. In Toom realiseerde naar ontwerp onder meer de cementachtige gietvloer in het souterrain en de eikenhouten vloer op de bel-etage.

‘Ook dit project is voor mij weer een feestje’, aldus Thomas van Nielen. ‘Een voorbeeld van een prachtige samenwerking tussen architect, uitvoerder en (tevreden) klanten. Daarom doe ik dit werk al ruim 20 jaar met passie en plezier.’