Herenhuis in Haarlem

In Toom is er weer in geslaagd om aan de eigenaren van dit herenhuis in Haarlem te bieden wat er voor aanvang van het project is afgesproken. De realisatie van het prachtige ontwerp van Jelle Hekstra van StrandNL architectuur en interieur, is binnen de planning door In Toom gerealiseerd. Soepel en precies.  Het resultaat mag er zijn. Een prachtig en elegant herenhuis geschikt voor een familie met drie jongens.

Thomas van Nielen blikt tevreden terug:

‘Deze opdracht was bijzonder omdat het ontwerp van Jelle Hekstra uitging van een vlotte combinatie van bestaande traditionele aspecten van de stadsvilla met moderne, eigentijdse aspecten. Het moest bovenal een stoere woning worden, die tegen een stootje kan.’

Er was ook een harde deadline. De oplevering stond gepland voor het begin van het schooljaar. Dat is gelukt. Hier ging behoorlijk wat aan vooraf. Zo begeleidde In Toom het bouwteam dat startte met het aanbrengen van verbeteringen aan het casco, het slopen van een aantal uitbouwtjes aan de achterzijde en een aantal onderdelen zoals een nepschouw in de hal.

Hierna startte de metamorfose van de begane grond met het toevoegen van een aantal functies op een nieuwe plek en het constructief verbinden van ruimtes met een prachtige uitbouw. Hierdoor ontstond onder meer een riant terras met een groots uitzicht op de tuin.

Het bouwteam ging onder leiding van In Toom verder aan de slag met de verdiepingen. Er werd een masterbedroom met luxe badkamer gebouwd. Op de zolder ontstond na constructieve aanpassingen een langere gang met meer kamers. Ten slotte liet In Toom verbeteringen aanbrengen in techniek en is de villa verder compleet afgewerkt en ingericht.

Dankzij de goede begeleiding van het bouwteam van onderaannemers, heeft In Toom laten zien wat het in huis heeft. Bovendien was het een perfecte vertaling van het ontwerp van StrandNL. In de visie van dit bureau krijgt een verbouwing meerwaarde als de eigenaar blij wordt van de nieuw ingerichte ruimtes, van het licht of van het kleurenspel tussen wand en vloer.

‘Tevredenheid alom, voor in het bijzonder de opdrachtgever. Want daar gaat het uiteindelijk om’, aldus een trotse Thomas van Nielen.