Producent in beeld: Senso

Elwin Jonkers2
In Toom werkt regelmatig samen met Senso. Senso doet meer dan het leveren van prachtige gietvloeren. Elwin Jonkers van Senso vertelt: “In onze fabriek maken wij de basis voor onze gietvloeren en onze wanden. Hiervoor gebruiken we natuurlijke ingrediënten zoals onder andere plantaardige olie en steen en dat maakt onze gietvloeren en onze wanden mooi, veilig en gezond. Onze producten zijn ecologisch en schoon van uitlaatgassen en daarvoor ontvingen we de internationale Ecospecifier-certificering. Wij hechten waarde aan de zorg voor mens en omgeving. We zijn bereid daarvoor niet de makkelijkste weg te kiezen en alles te halen uit wat met techniek mogelijk is. Senso vloeren zijn niet gemaakt van epoxy of polyurethaan, maar van plantaardige olie. Streng getest, gecertificeerd, vrij van uitgassing en sporen van zware metalen. Onze producten dragen bij aan een schonere omgeving en de veiligste vloer voor onze clientèle.”

Samen
“We willen mooie werken maken”, antwoordt Elwin op de vraag waar Senso voor staat. “In essentie komt het daar op neer, maar er zit meer achter. We hebben als motto ‘Think United’. We vinden het belangrijk dat we binnen Senso goed samenwerken waardoor er een positieve energie ontstaat die verbindend werkt. Het resultaat is dat we goede producten maken, waar we allemaal achter staan. Maar daarmee ben je er nog niet. Toen David Bols elf jaar geleden dit bedrijf oprichtte, wist hij dat een mooie gietvloer gemaakt met natuurlijke ingrediënten meer nodig heeft. Zo’n vloer heeft een mooie omgeving nodig.”

Topontwerp
Het was een bewuste keuze van Senso om samen te gaan werken met toparchitecten en ontwerpers om ervoor te zorgen dat hun product het best tot zijn recht kon komen. Elwin Jonkers daarover: “Wij kunnen een naadloze vloer gieten met elk gewenst patroon en dat is een aantrekkelijk gegeven voor een ontwerper. Wij van onze kant profiteren van de creativiteit van topontwerpers als Edward van Vliet, Marcel Wanders en Remy Meijers.”

Inspiratie-hub
Het motto ‘Think United’ van Senso zie je ook terug in de samenwerking met topmerken als Thonet, De Ploeg, Limited Edition, Julia en Oligo. Deze ‘inspiratie-hub voor architecten en designliefhebbers’, zoals zij het noemen, heeft zich verenigd in de Concept Gallery in Amsterdam. “Ook hier werken we aan de synergie die voor mooie projecten zorgt”, vertelt Jonkers.

Respect
“De projecten die wij samen doen met In Toom zijn een voorbeeld van hoe wij graag werken. We willen gastvrij zakendoen en dat betekent dat je met respect voor elkaars vakmanschap, met de beste mensen en materialen mooie dingen maakt. Als ik een project doe met Thomas van Nielen, weet ik dat het goed komt en dat we topkwaliteit zullen leveren omdat we dat graag willen. Daar doen we alles voor”, besluit Elwin Jonkers.