Specialist in beeld – Gert Visser

Gert Visser

Gert Visser van GV E-Techniek is één van de specialisten waarmee In Toom samenwerkt. Visser heeft tweeëntwintig jaar bij A. de Keizer Elektrotechniek in Zaandam gewerkt waarvan de laatste 15 jaar bij de Bree- de Keizer Elektrotechniek. Hij begon er als aankomend elektromonteur en werkte zich op tot adjunct-directeur. In 2008 ging het bedrijf zich verder richten op luxe jachten. Visser wilde ‘aan land blijven’ en nam dat gedeelte van het bedrijf over. Zijn bedrijf GV E-Techniek heeft nu acht mensen in dienst en zoals hij het zelf zegt: “valt alles wat met een draadje te maken heeft onder onze activiteiten.” GV E-Techniek werkt voor particulieren en bedrijven.

Vertrouwen
Gert Visser noemt de kracht van zijn bedrijf dat hij het vertrouwen van een opdrachtgever kan winnen. “Ik weet vaak snel wat een klant wil en overtuig ze met goede en realistische oplossingen en een zo volledig mogelijke offerte. Wij onderscheiden ons door kennis, betrouwbaarheid en passie voor ons vak. Die passie zit hem in ons vakmanschap, maar voornamelijk ook in onze klantgerichtheid. Ik vind het echt een kick als wij het vertrouwen van een opdrachtgever kunnen winnen en vasthouden. En wij gaan ver om dat vertrouwen in stand te houden. Klanten die al meer dan dertig jaar geleden bij de ondernemingen waaruit wij zijn ontstaan klant zijn geworden, zijn ons nog steeds trouw.”

Domotica
GV E-Techniek heeft alle aspecten van het elektrotechnische vak in huis. Hun monteurs zijn dagelijks op weg om storingen snel op te lossen en om inspectie en onderhoud uit te voeren op ‘eigen’ installaties of installaties door anderen aangelegd. Luxe woningen, bedrijven en instellingen voorziet GV E-Techniek van de meest uiteenlopende elektrotechnische producten en voorzieningen, zoals domotica-systemen, licht- en krachtinstallaties, inbraak- en branddetectie, telecom- en datanetwerken, toegangscontrole, meet- en regeltechniek.
Gert Visser heeft zich vanaf het begin van de opkomst van domotica al bezig gehouden met het ontwerp, de ontwikkeling, aanleg en onderhoud van dit soort systemen. “Dat begon al toen ik nog bij De Bree – de Keizer werkte. Op een gegeven moment hebben we alle domotica-activiteiten van De Bree – de Keizer in een apart bedrijf ondergebracht, om ook andere installateurs het makkelijker te maken met ons samen te werken.

Regie
Gert vervolgt: “We hebben dus veel ervaring in huis. Vroeger deden we alles zelf, maar dat is haast niet meer te doen. We schakelen nu indien nodig ook andere specialisten in. Daarbij houden we altijd de regie in eigen hand. Dat is belangrijk voor onze klant. Zeker in het segment van de woningbouw waarin wij zitten. Luxe huizen en villa’s zijn niet standaard en de W- en E-installaties die de klant wil, worden vaak op maat gemaakt. Je ziet nu steeds meer dat wensen voor een bepaalde W-installatie voorschrijven hoe een luxe woning afgebouwd moet worden en hoe de E-installatie het beste geïnstalleerd kan worden, zodat ook het klimaat in de woning door ons geregeld wordt”, aldus Visser.

Maatwerk
Domotica is een groeimarkt volgens Gert. “De techniek om bepaalde zaken automatisch of met één druk op de knop te laten uitvoeren, is betaalbaar geworden. Het is eenvoudig om bijvoorbeeld audio en video, maar ook verwarming en meerdere lichtbronnen in huis als een functie tegelijk te bedienen, zelfs op afstand. Vooralsnog focussen wij ons op maatwerk in het hogere particuliere segment. Wij kennen de wensen en eisen van deze specifieke doelgroep, spreken bij wijze van spreken dezelfde taal.”

Respect
GV E-Techniek werkt nauw samen met partners die in het bouw- of verbouwproces met elkaar te maken hebben. “Wij hebben een uitstekende band en wisselwerking met onze partners en leveranciers. Dat vinden we belangrijk omdat we samen het integrale plaatje voor de klant kunnen verzorgen. Door die goede samenwerking krijgt de klant het best mogelijke eindresultaat”, vertelt Gert Visser. Goede samenwerking in elke vorm is belangrijk. “Want die tevreden klant is bij ons heilig”, zegt Gert. Dat uitgangspunt verandert voor hem niet als hij samenwerkt met In Toom. Hij werkt dan voor de klant van In Toom. “Dat klopt, en de klant van In Toom is voor mij net zo heilig als mijn eigen klant. Thomas van Nielen gaat op dezelfde manier met zijn klanten om als ik. Daar zit geen verschil.”
“De band tussen de specialisten waar In Toom mee samenwerkt is hecht”, besluit Gert. “Wij zijn allemaal professionals die elkaars vakmanschap respecteren en Thomas is loyaal naar ons. Dat maakt het prettig samenwerken.”