Vakgenoten onder elkaar 2020 – Lightboxx, Nijkerk

Leerzame inspiratiedag in ongedwongen sfeer

Op uitnodiging van In Toom, Ernst Baas Hoveniers, Bom Interieurs, Remy Meijers Collectie, Steven Gorter – Wandbekleders, Behangers, Blijmakers, JH Onderhoud – Schilderwerken & Zawadzki aannemersbedrijf, Koopman – Bouw & Interieur, Lightboxx, Zilva Vloeren, GV E-techniek, Loodgietersbedrijf Vlugt en Lara Burgmans Interieurontwerp togen een vijftigtal (interieur)architecten, designers en vakmensen naar het indrukwekkende en in Nijkerk gelegen pand van Lightboxx om als ‘Vakgenoten onder elkaar’ van een inspirerende, leerzame, smakelijke en gezellige namiddag en avond te genieten.

Eens per twee jaar brengt Thomas van Nielen, eigenaar van In Toom, samen met specialisten waar hij als ervaren bouwbegeleider en aannemer van complete (interieur)bouwprojecten vaak mee samen werkt, creatieve vakgenoten samen in een inspirerende omgeving. Waar in 2018 het Eindhovense domein van Piet Hein Eek het decor vormde voor de gezellige netwerkdag, keken de deelnemers deze editie vol bewondering rond in het hagelnieuwe pand van Lightboxx.

In het state-of-the-art bedrijfspand kan het bedrijf met meer dan twintig jaar ervaring klanten nóg beter van dienst zijn, dankzij een uitgebreide showroom. Hierin simuleert Lightboxx verschillende ruimtes met verlichting, zoals een winkel, horecagelegenheid (ontwerp Robin Sluijzer), een kantoor en een woning. Met ruim 25 specialisten ontwerpt en realiseert het bedrijf unieke concepten voor uiteenlopende bedrijven en particulieren. De specialismen bestaan uit hoogwaardige lichtconcepten, slimme domotica oplossingen en duurzame spanplafonds. Tijdens de aansprekende rondleiding door het pand stopten de aanwezigen uiteraard ook bij de twee verdiepingen tellende showroom van Remy Meijers. Een plek, alwaar de interieurarchitect de oogstrelende Remy Meijers Collectie toont.

Naast inspiratie, gelegenheid tot netwerken en gezelligheid was er ook ruimte voor zelfreflectie. Lucas van Nielen en Erwin Dekker van EVO-T namen de designers en vakmensen middels een gegeven training en het laten invullen van een aanvullende vragenlijst op ontdekkingstocht door hun hersenen. “Wij hebben ontdekt dat iedereen een neurologisch patroon heeft; een natuurlijk talentenpatroon van vier talenten! Onze hersenen wegen 2% van ons gewicht, ze gebruiken zo’n 20% van onze energie en dat wordt al snel 30, 40, 50% als we ze niet optimaal benutten. Wij helpen mensen en organisaties hun natuurlijke kracht op een leuke, plezierige wijze ontdekken, eigen maken, begrijpen en benutten!”, legt Lucas uit. De training zorgde niet alleen voor heldere inzichten en vermaak, maar ook voor verbinding tussen de vakgenoten. En dat zorgde weer voor gespreksstof tijdens de borrel en het aansluitende en perfect verzorgde diner. “Bouwen moet een feestje zijn”, is al jaren het motto van Thomas van Nielen van In Toom. Dat een inspirerende bijeenkomst van (interieur)architecten en vakmensen ook een feestje kan zijn, werd bewezen in het direct aan de A28 gelegen pand van Lightboxx.