Vakgenoten onder elkaar 2017 – Piet Hein Eek, Eindhoven


Inspirerend, leerzaam en amusant

Ruim dertig vooraanstaande interieurarchitecten en designers waren op uitnodiging van In Toom, Lara Burgmans Interieurontwerp, Driessen Interieurglas, Bom Interieurs, Koopman Bouw & Interieur, B&G audio video domotica en Left Label Collections aanwezig op de boeiende inspiratiedag ‘Vakgenoten onder elkaar’. Ze genoten van de inspirerende lezing van spreker Paul Rulkens, de bevlogenheid en creativiteit van Piet Hein Eek, de open gesprekken met elkaar en uiteraard ook van de gezellige borrel en het heerlijke diner.

De locatie – het creatieve domein van Piet Hein Eek in Eindhoven – droeg bij aan het succes van deze inspiratiedag. Het pand wordt door eigenaar Piet Hein Eek omschreven als een aquarium waar de door hem geliefde chaos heerst. Maar het is zeker ook een pand waar vakmanschap, durf, visie, ondernemerschap en passie duidelijk voel- en tastbaar zijn.

Na het warme welkom van Thomas van Nielen van In Toom wist spreker Paul Rulkens met zijn interactieve lezing het creatieve gezelschap te boeien, te triggeren en na te laten denken over de eigen onderneming. Rode draad van het verhaal van de vermakelijk en inspirerend vertellende Rulkens was het woord groei. Aan de genodigden werd onder meer gevraagd om kritisch te kijken naar hun eigen wijze van bedrijfsvoering en deze uitkomsten te delen met de buurman of buurvrouw in de zaal. Ook reikte Paul Rulkens, naast spreker ook auteur en adviseur van ondernemers, de ruim veertig aanwezigen duidelijke handvaten aan, waarmee ze een groei van het eigen bedrijf kunnen bewerkstelligen. Dit leverde niet alleen interessante opmerkingen op, maar zorgde ook voor boeiende gesprekstof tijdens de latere borrel. Vragen en ervaringen vlogen onder het genot van een wijntje over de diverse tafels in The Wonder Room van het intrigerende pand van Piet Hein Eek.

Waar tijdens de lezing van Paul Rulkens veel ruimte was voor interactie, was het tijdens de rondleiding van Piet Hein Eek muisstil. Alle genodigden genoten zichtbaar van de vermakelijke anekdotes van de zeer succesvolle, maar ò zo nuchtere designer. De man die naam maakte met zijn kast van sloophout, wars is van verspilling en gewoonweg houdt van het ambacht, is al vele jaren een wereldwijd bekend merk. Sterallures zijn hem echter vreemd en hij geniet na al die jaren van succes nog steeds van een geslaagd ontwerp van een medewerker en het geluid van getimmer en gezaag. In zijn aquarium vol chaos voelt hij zich na al die jaren dan ook nog steeds als een vis in het water. Een genoegen dat hij alle aanwezigen binnen hun werk(gebied) gunde.

Dat er genoeg na te praten viel, bleek wel tijdens de borrel en het diner. Mede-organisator Thomas van Nielen van In Toom hoorde het gezellige geroezemoes met veel plezier aan. Als ervaren bouwbegeleider en aannemer van complete (interieur)bouwprojecten hanteert hij de bij hem passende spreuk dat bouwen een feestje moet zijn. “Voor de architect, voor de mensen op de werkvloer, maar zeker ook voor de opdrachtgevers. Dat bereik je alleen als je met fijne mensen werkt. Hardwerkende vakmensen die houden van hun vak en steeds weer voor het allerhoogste gaan. Dat gevoel proef ik ook als ik hier naar alle vakgenoten kijk. Pure passie voor het vak. En dat in deze prachtige ruimte. Fantastisch! Dit krijgt zeker weer een vervolg!”