Villa in Twente

‘Samen mogen werken met top interieurarchitect Remy Meijers is een waar feestje’, aldus Thomas van Nielen. Beide vakmannen kennen al elkaar al jaren. Ze werken intensief samen en In Toom is daarbij in de ogen van de inmiddels bekende ontwerper zo’n beetje de enige uitvoerende partij die aan zijn hoge ontwerpeisen kan voldoen. Thomas van Nielen benadrukt dat het in de voorbereiding en de uitvoering van projecten cruciaal is om helder te blijven communiceren en er bovenop te zitten. Zo breng je een project tot een goed eindresultaat.

Ook de prachtige Villa in Twente is hiervan een goed voorbeeld. In Toom heeft het ontwerp van Remy Meijers weer met liefde voor het vak mogen uitvoeren. En er waren meer dan genoeg uitdagingen.

Zo zaten er in het jaren negentig pand nogal wat schuin geplaatste wanden. Dankzij een aantal constructieve ingrepen, is de villa ruimtelijker geworden.

Vanaf het begin heeft In Toom met Remy Meijers en de opdrachtgever aan tafel gezeten om ervoor te zorgen dat ook deze villa volgens ontwerp en afspraken zou worden gerealiseerd. De toegepaste materialen zijn effectief benut. Er zijn nogal wat exclusieve materialen gebruikt waaronder zwart gebeitst eiken, natuursteen, leer, brons en beton ciré. In Toom heeft gelukkig een ruim netwerk van vakmensen die dit soort materialen effectief en zorgvuldig kunnen verwerken en op elkaar kunnen afstemmen.

Het totale interieurconcept is volgens Thomas van Nielen een naadloos geheel, tot in details afgewerkt. ‘Er is in deze villa in Twente overal balans. Een mooi staaltje vakmanschap!’