Ontwerper in beeld: Linda Lagrand

 

portret_linda

Het interieur als unieke uiting van de identiteit van de opdrachtgever. Dat is voor Linda Lagrand het uitgangspunt van haar ontwerpen. “Voor mijn opdrachtgevers een sfeer creëren die voor hen aanvoelt als een heerlijke zachte badjas; comfort, rust, volkomen op je gemak zijn. Je helemaal thuis voelen.”

Stijl
Er is bewust gekozen voor deze manier van ontwerpen toen vijf jaar geleden Linda Lagrand Interior Design ontstond. “Door veel te luisteren naar opdrachtgevers en vervolgens de wensen te vertalen naar een combinatie van kleuren, materialen en design objecten creëer ik een persoonlijke, unieke variatie op het comfortabele badjas thema”, glimlacht Linda in haar studio in Rotterdam.

Veelzijdig
Door juist te ontwerpen vanuit de wensen en identiteit van de opdrachtgever heeft Linda al een gevarieerde portfolio van projecten kunnen ontwikkelen met onder andere villa´s, directiekantoren, ontvangstruimtes en een VIP lounge in een groot voetbalstadion. “Projecten die zowel creativiteit als veelzijdigheid vragen hebben mijn voorkeur.”

Detail
“Ik begin vaak met een onderdeel van het interieur zoals een mooi kunst- of lichtobject of een bijzondere wandbekleding. Het ontwerp groeit en krijgt haar eigen identiteit. Continue aandacht voor details zorgt ervoor dat de diverse objecten, materialen, kleuren en lichtplan resulteren in een op maat gemaakt interieur.”

Samenwerking
Het interieur van het royale penthouse aan de Maas in Rotterdam, dat uitvoerig is beschreven in deze nieuwsbrief, is van de hand van Linda Lagrand. Het was haar eerste samenwerking met In Toom. “En wat mij betreft niet de laatste keer”, aldus Linda. “Wat het werken met Thomas van Nielen prettig maakt is dat hij complementaire kennis en ervaring heeft, vooral in het vertalen van het ontwerp naar praktische uitvoering en afwerking. Met name project management, timing, selectie en coördinatie van onderaannemers. Daarnaast begreep hij heel goed wat ik wilde uitstralen met mijn ontwerp en wist met doordachte oplossingen de voortgang erin te houden. Er is uiteindelijk een synergie ontstaan met dit exclusieve interieur als resultaat, gekenmerkt door gebruik van zeer luxe materialen, kunst en design objecten in een variatie van ingetogen maar rijke kleuren, met veel slimme oplossingen en nadruk op details. Er is veel werk verricht om zo weinig mogelijk te zien van alle onderliggende technologie en infrastructuur. Het hele team heeft hier aan bijgedragen en kan er trots op zijn.”

Website: http://www.lindalagrand.nl