Opdrachtgever aan het woord: Villa in Eindhoven

In het huis was eerder een huisartsenpraktijk gevestigd en in het verleden waren verschillende delen aangebouwd. Het gehele interieur was hierdoor onlogisch en onsamenhangend geworden.

Het interieur van de woning is ontworpen door Remy Meijers. Maar voordat In Toom en zijn specialisten aan de bouw van het interieur konden beginnen, moesten er fundamentele werkzaamheden verricht worden. Nieuwe staalconstructies en bijvoorbeeld een nieuwe bouwkundige vloer maakten het huis geschikt om het interieurontwerp te verwezenlijken. Van de verschillende kleine ruimtes werd één logisch geheel gemaakt.

Het resultaat van dit project is een prachtige villa met alle comfort en ruimte die ervoor zorgen dat de bewoners er in alle tevredenheid wonen.

Hoe hebben jullie het voortraject ervaren?

Thomas was erg precies en leverde een gedetailleerde begroting. Hierdoor konden weinig vergeten en dat verkleint achteraf de kans op meerwerk en discussies, die iedereen kan missen als kiespijn. Kortom: je weet waar je aan toe bent en dat is fijn.

Hoe hebben jullie de technische input en adviezen naar interieurarchitect en opdrachtgever ervaren?

Thomas was erg open en transparant. Technische discussies worden open gevoerd, zodat we als opdrachtgever sturing konden aanbrengen in wat we wilden. Door die open wijze van communiceren verloopt het proces goed en zonder verrassingen.

Hoe hebben jullie het bouwproces ervaren?

Thomas komt zijn planningen na. Dat komt omdat het plan open en gedetailleerd is en er voldoende tijd wordt genomen in die cruciale voorfase. Top dus.

Hoe was de communicatie van In Toom naar opdrachtgever en interieurarchitect?

Transparant en met oog voor detail en gevoel voor de wensen van de opdrachtgever. Ook steeds eerlijk over de kosten; wat kan wel en wat niet binnen budget. Thomas heeft een drive om continu met creatieve oplossingen te komen, zodat het budget gehaald wordt en (bijna) alle wensen worden ingewilligd.

Hoe was de aansturing van onderaannemers en derde partijen?

Thomas heeft een goede band met de onderaannemers. Ik begrijp dat hij dat bereikt door trouw te zijn, snel te betalen en niet uit te knijpen. Ze blijven trouw aan Thomas en staan klaar staan wanneer het moet. Ze zijn hierdoor ook bereid om een stap extra te zetten.

Hoe was de kwaliteit van het geleverde werk?

We hebben gekregen wat we hebben gekocht, binnen de planning en binnen budget. Dat is een prestatie van formaat.

Hoe was de nazorg?

Thomas zag zelf meer opleverpunten dan wij, en jaagt zijn onderaannemers zelf na zonder dat wij in actie moesten komen.