Villa in Eindhoven

_DSC5732

 

In Eindhoven heeft In Toom onlangs een prachtig verbouwde villa opgeleverd. “De uitdaging bij dit project was de staat van het huis toen het gekocht werd en de eisen en wensen van de huidige eigenaar”, vertelt Thomas van Nielen.

Onlogisch
In het huis was eerder een huisartsenpraktijk gevestigd en in het verleden waren verschillende delen aangebouwd. “Het gehele interieur was hierdoor onlogisch en onsamenhangend geworden. Maar we stuitten ook op bouwkundige onregelmatigheden”, legt Van Nielen uit. “We troffen bijvoorbeeld op de eerste verdieping nog originele dakbedekking aan onder de vloer en er stonden in het huis nog oude spouwmuren.”

Staalconstructie
Het interieur van de woning is ontworpen door Remy Meijers. Maar voordat In Toom en zijn specialisten aan de bouw van het interieur konden beginnen, moesten er fundamentele werkzaamheden verricht worden. Om er één bouwkundig geheel van te maken en om ervoor te zorgen dat er bijvoorbeeld twee puien ingezet konden worden, bleven alleen de buitenmuren staan. Nieuwe staalconstructies en bijvoorbeeld een nieuwe bouwkundige vloer maakten het huis geschikt om het interieurontwerp te verwezenlijken. Van de verschillende kleine ruimtes werd één logisch geheel gemaakt.

Het resultaat van dit project is een prachtige villa met alle comfort en ruimte die ervoor zorgen dat de bewoners er in alle tevredenheid wonen.

_DSC5685

Villa Eindhoven1

Villa Eindhoven3

Keuken-Villa-Eindhoven

_DSC5794

_DSC5783

Villa Eindhoven2

_DSC5786