Renovatie buitenkant herenhuis Den Haag

HerenhuisDenhaag1

Een aantal jaren geleden renoveerde In Toom het interieur van een statig herenhuis in Den Haag. Dat gebeurde naar alle tevredenheid en In Toom werd opnieuw benaderd. Deze keer is de buitenkant van het huis aan de beurt.

Leien dak
“Het is een mooie uitdaging om ook deze klus goed te klaren”, vertelt Thomas van Nielen. “Het leien dak en de constructie eronder is vervangen. Aan de straatkant hebben we echte leistenen gebruikt, vanwege de beschermde status van de wijk. Van de specialist die het dak heeft gelegd, begreep ik dat het nog niet zo eenvoudig is om goede leisteen te krijgen. De minst of geringste oneffenheid in de steen zorgt voor problemen op langere termijn of al meteen bij het leggen als blijkt dat het lei bros is. Maar het resultaat mag er wezen. Het ziet er prachtig uit.”

Geknipt voegwerk
Thomas vervolgt: “Verder zijn de zinken goten, deklijsten en de loden afdichtingen vervangen. Het voegwerk van de voorgevel is geknipt en houten onderdelen zoals kozijnen, balkon en hekwerk zijn vernieuwd. En de buitenkant is opnieuw geschilderd.”

‘Trust’
Gevraagd naar de motivatie om ook voor de buitenkant van zijn prachtige huis In Toom in te schakelen antwoordt de eigenaar: “Trust is the key. Because I followed in every details the process of renovating the interior of our house three years ago, I know the way In Toom works. The outside renovation also requires a good cooperation within the team and a good supervision. This is why I decided to work again with In Toom, because they’ve earned
my trust.”

HerenhuisDenhaag4

HerenhuisDenhaag3

HerenhuisDenhaag2