Specialist in beeld – Steven Vlugt

Loodgieterswerk, W-installaties en dakwerken
Steven Vlugt

Met een timmermansoog zet totaalinstallateur Steven Vlugt de zinken afdeklijst voor een van de balkons. Het is een van zijn werkzaamheden bij de renovatie van de buitenkant van een statig pand in Den Haag. Hij heeft eveneens de loden afdichtingen van het vernieuwde dak gemaakt en de zinken goten. Daarbij is hij afhankelijk van de dakdekker die het leien dak heeft gelegd. “Ik werk altijd met hem samen als ik dit soort klussen krijg”, vertelt Steven. “Hij is een vakman en daardoor kan ook ik goed werk leveren.”

Vertrouwen
Samenwerking, goede communicatie en passie voor je vak zijn volgens Steven belangrijke elementen voor de basis van kwaliteit. “Daarom werk ik graag met die dakdekker en werk ik graag voor In Toom. Thomas van Nielen denkt er precies zo over. Hij vertrouwt mij als vakman en dat is fijn werken.”

Creatief
Ruim twintig jaar zit Steven Vlugt in het loodgietersvak. Een vak dat wat hem betreft bestaat uit een kraanleertje vervangen tot het maken van een volledige W-installatie en alles wat daarbij komt kijken. Uitgangspunt voor hem is “oplossingsgericht en creatief werk leveren”. Het creatieve element van zijn vak zit hem in de uitvoeringen van zijn werk die ervoor zorgen dat de wensen van de klant verwezenlijkt kunnen worden. Hij noemt een voorbeeld: “Stel, een klant wil een stortdouche hebben in een oud pand. Ik moet dan creatief te werk gaan om de dikkere afvoerpijpen zo te maken dat ze nu en in de toekomst niet voor problemen kunnen zorgen. In een nieuw huis is dat eenvoudig, maar in een oud pand vraagt dat om creatieve oplossingen.”

Wandafvoer
Creatieve oplossingen bedenken, horen bij zijn werk. Zo ook het bijhouden van de ontwikkelingen binnen zijn vak. “Dat verwachten niet alleen mijn klanten maar bijvoorbeeld ook een interieurarchitect. Door die ontwikkelingen bij te houden kan ik de wensen van de klant verwezenlijken en maken wat de architect bedenkt.” Hij noemt als voorbeeld een wandafvoer waar hij laatst over las. “Het is eenvoudig te monteren en geeft een heel mooi beeld, want je afvoerputje ontbreekt.”

Steven vertelt enthousiast over het loodgietersvak, maar wil niet te lang blijven praten. Er moet nog een zinken deklijst gezet worden. Een karwei dat, net als alle aspecten van zijn vak, zijn aandacht vergt. “Goed werk is tenslotte je beste visitekaartje”, besluit hij met een glimlach en klimt de steiger weer op.

 

Steven3-zw

Steven2-zw