Villa in Vleuten

Villa Vleuten

De inrichting van deze villa in het buitengebied dateerde uit de jaren zeventig. De wens was om in slechts zes maanden het huis te verbouwen, gebruikmakend van luxe en hoogwaardige materialen, tot wat het nu is. Het ontwerp van de inrichting is van Remy Meijers. In Toom leidde de verbouwing succesvol en binnen planning.

De villa werd eerst helemaal gestript. Alle oorspronkelijke ruimtes kregen een andere bestemming, er is een praktijkruimte toegevoegd en de ernaast gelegen schuur moest onderdeel worden van het huis.

De schuur, waar nu de woonkamer en de keuken huizen, moest bouwkundig geschikt worden gemaakt. De tegelvloer was ooit gewoon op het zand gelegd, er zaten weinig ramen in, het dak en de muren waren niet geïsoleerd en verwarming en elektra was nauwelijks aanwezig.
Het oude woonhuis kreeg daarmee dus een compleet andere indeling, waardoor het noodzakelijk was om nieuwe draagmuren en staalconstructies te plaatsen. Tevens diende de constructie van het dak aangepast te worden om te kunnen voldoen aan de nieuwe indelingswensen.
De technische installaties zijn volledig vernieuwd en er is een domotica-systeem geplaatst.

Villa Vleuten

De vloer van de schuur lag op het zand. De nieuwe bouwkundige vloer rust nu op heipalen. Er is vloerverwarming aangebracht en er is een gashaard ingebouwd. Alle spouwmuren, vloeren en de kappen zijn geïsoleerd.

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

Villa Vleuten

De eigenaar wilde een zwembad in de tuin. In Toom adviseerde om het zwembad te funderen, gaf advies voor de technische installatie en coördineerde de aanleg van de tuin en het zwembad.