Open boek in villa Bussum

Van Leeuwen Natuursteen

In Toom is bezig met de bouw en inrichting van een villa in Bussum. Van Leeuwen Natuursteen uit Meerkerk is één van de specialisten waarmee In Toom regelmatig samenwerkt. Arjan Zoutewelle (rechts op de foto) en Peter van Zanten runnen het bedrijf uit Meerkerk. Het bedrijf plaatste een zogenaamd ´open boek´ in één van de badkamers in de villa. Het open boek bestaat in dit geval uit vier delen waar de tekening van het marmer een prachtig geheel vormen.

Arjan Zoutewelle van Van Leeuwen Natuursteen vertelt: “Ik ben naar Italië gegaan toen Remy Meijers, die het interieurontwerp voor de villa heeft getekend, aangaf dat hij een open boek in één van de badkamers wilde hebben. Bij de toonaangevende leverancier van open boek heb ik een keuze gemaakt uit de beschikbare open boeken die ze hadden staan. Remy heeft toen samen met de opdrachtgever op basis van mijn foto’s gekozen voor het open boek met de mooiste tekening. De ruwe vormen zijn naar Meerkerk gekomen waar wij uiteindelijk de platen in het juiste formaat hebben gezaagd. Het belangrijkste was dat na het zagen van de platen, de tekening van het marmer precies klopte. Het resultaat is adembenemend mooi. Iedereen is zeer tevreden.”

Open boek

Van Leeuwen Natuursteen heeft twintig jaar ervaring met natuursteen en het maken van bijvoorbeeld vloeren, wanden, raamdorpels, open haarden en balies.