Specialist in beeld – Eric Koopman

Koopman4

“Bouwen is mijn passie en dat wil ik delen met de klant.” Eric Koopman van Koopman Bouw & Interieur BV typeert desgevraagd in één zin zijn onderneming. “Maar de basis voor kwaliteit zit naast verstand van de bouw en de constructie in goede communicatie en samenwerking. Bouwen is samenwerken en dat proces en een tevreden klant geven ontzettend veel voldoening.” Eric Koopman gaat voorover zitten als hij hierover vertelt. Zijn ogen en zijn manier van praten verraden zijn passie voor het vak en het plezier dat hij beleeft aan hoe hij zijn vak uitvoert.

Eén lijn
Ruim zeven jaar geleden werkte hij voor het eerst samen met Thomas van Nielen. Sindsdien is hij één van de specialisten waar In Toom mee samenwerkt. “Wij zijn dan vaak de aannemer, zeg maar de rechterhand van Thomas. Het mooie van onze samenwerking is dat we vaak maar aan een half woord genoeg hebben. Thomas en ik zitten op één lijn als het gaat om kwaliteit. Of dat nou gaat over de constructie, de bouw of de details hiervan.”

Aandacht
Eric Koopman begon ruim twintig jaar geleden als zelfstandig timmerman in het Noord Hollandse Wognum. Zijn interesse voor het hele bouwtraject zorgde voor de uitbreiding van zijn capaciteit. Zijn werkethiek en constante aandacht voor kwaliteit brachten hem samen met interieurarchitecten van naam zoals onder andere Remy Meijers.
Koopman werkt samen met zijn vrouw. “Als ik andere vakmensen nodig heb, schakel ik ze in als onderaannemers. Daardoor kunnen we heel flexibil werken. Ik kan bij elk project de juiste mensen inzetten.”

Privé
Eric Koopman combineert Hollandse nuchterheid met een enorme liefde voor en kennis van het vak. Die liefde en kennis deelt hij met zijn vrouw, Susanne, die het aannemersbedrijf nu al jaren versterkt. Ze ontmoetten elkaar op de bouwplaats waar Eric een grote verbouwing realiseerde voor Partycentrum Stam in Wognum. Zij werkte destijds als opzichter van de gemeente. “Zij is met haar kennis van de bouw een niet weg te denken steun en toeverlaat in de onderneming. Ze kijkt met een kritisch oog mee naar bouwtekeningen, maakt bouwkundige tekeningen, vraagt vergunningen aan, doet de boekhouding en maakt offertes”, vertelt Koopman. Zijn werk en privéleven zijn nog verder verweven, want hij bouwde ook zijn eigen huis en is privé altijd bezig met bouwen en verbouwen.

Tevreden
Onlangs voltooide Koopman met In Toom de verbouwing van een villa in Eindhoven. Het was een project waar hij met voldoening op terugkijkt. “Een hele uitdaging”, vertelt hij. “Het was eigenlijk een aan elkaar geplakt huis. Er waren verschillende gedeeltes met werk- en privéfuncties aangebouwd, die ogenschijnlijk van buiten wel klopten, maar binnen was het geen geheel. We hebben alleen de buitenmuren laten staan en zijn vandaaruit weer gaan opbouwen. Met staalconstructies hebben we gezorgd dat de aangeplakte delen en de oorspronkelijke woning één gedegen huis zijn geworden.”
Voor Eric Koopman was dit project een voorbeeld van hoe hij graag werkt. “De samenwerking met Thomas zorgt voor een goede werksfeer. Goede communicatie is bij ons geen belofte, maar een noodzaak. Alle specialisten die aan dit huis hebben meegewerkt, deden dat met respect voor elkaars vakkennis. Het resultaat is een tevreden klant.”