Producent in beeld – Carpet Sign

Carpetsign

In Toom werkt niet alleen samen met specialisten op alle mogelijke gebieden. Ook met producenten worden nauwe banden gesmeed. Deze keer wil In Toom haar samenwerking met Carpet Sign belichten; een karpettenproducent die kleden op maat maakt in elk denkbaar design.

Samenwerking
Vorig jaar ging Thomas van Nielen van In Toom samen met interieurarchitect Remy Meijers naar Carpet Sign in Asten. Dit familiebedrijf maakt al ruim vijfendertig jaar de mooiste kleden van de hoogst mogelijke kwaliteit. Thomas en Remy waren op dat moment op zoek naar een speciaal voor de Excellent beurs in Rotterdam te ontwerpen kleed. Dat tapijt kwam er en was ook meteen het begin van de samenwerking tussen Carpet Sign, Remy Meijers en In Toom.

Ontwerp
Lilianne Dieudonné is bij Carpet Sign verantwoordelijk voor marketing en communicatie en vertelt: “De afgelopen jaren hebben we meerdere ontwerpers hier op bezoek gehad die hun ontwerpen laten verwezenlijken. Het mooiste is dat er elke keer iets gebeurt; er ontstaat beleving bij de ontwerpers en bij ons. Zij zien de mogelijkheden die wij kunnen bieden en wij zijn enthousiast over hun ontwerpen. Dat gebeurde met Remy ook. Hij heeft nu drie kleden ontworpen en twee ontwerpen liggen in The Dylan Amsterdam, een vijfsterren hotel.”
De kleden waren bestemd voor verschillende kamers en moesten van verschillende formaten zijn. Han Meulendijk, ambassadeur van Carpet Sign, vertelt: “Wij maken kleden op elk gewenst formaat en in The Dylan Amsterdam moest ik ter plekke zorgen dat de maat van een van de kleden exact werd uitgevoerd in de hoge kwaliteit die men wilde hebben.”

Studio
Carpet Sign heeft enkele jaren geleden geïnvesteerd in volautomatische tuftmachines. Lilianne Dieudonné hierover: “We hebben een speciaal door ons ontwikkelde machine laten bouwen waarmee we onze kleden tuften. Daar hebben we er nu vijf van staan. Hierdoor kunnen we zo flexibel zijn zoals we zijn. We kunnen bijvoorbeeld een ontwerp desgewenst meteen maken. Daar kun je op wachten.” Het betekent ook dat het Astense bedrijf kleden uit de eigen, ruime collectie kan maken wanneer ze besteld worden. Een collectie die steeds wordt verrijkt met nieuwe ontwerpen uit eigen studio.

“Door hun flexibiliteit en kwaliteit werk ik graag samen met Carpet Sign”, besluit Thomas van Nielen. “Onze opdrachtgevers eisen de beste kwaliteit en met hun wensen durf ik blindelings naar Asten te gaan.”

Carpetsign-2

Carpet Sign

The-Dylan-1