Ontwerper in beeld: Remy Meijers

Remy Meijers: “De collectie is een verlengstuk van mijn ontwerpvisie op interieurs”

“Ik heb eigenlijk altijd meubels ontworpen. Ongeveer drie jaar geleden ben ik met Thomas van Nielen van In Toom en Huib Bom van Bom Interieurs de Remy Meijers Collectie begonnen. Grof gezegd: ik het idee, Huib de productie en Thomas de organisatie. Daarmee komen een select aantal van mijn meubelontwerpen beschikbaar voor een breder publiek.”

Remy Meijers ontwierp altijd al meubels voor zijn interieurs. Voor hem was en is het een goede manier om zijn interieurideeën vorm te geven. “Het heeft te maken met mijn filosofie om zo diep mogelijk in detail een interieur te ontwerpen. Dan is het onvermijdelijk dat je een onderdeel van dat interieur zelf gaat ontwerpen. Een mooi voorbeeld is het bankje de Santa Monica.”

Detail
Vorig jaar werd Remy gevraagd een aantal kamers van het vijfsterrenhotel The Dylan Amsterdam te restylen. Eén van de ontwerpen van de kamers was gebaat bij een kleine bank. “Het bleek het beste te zijn om het zelf te ontwerpen. Mijn samenwerking met Thomas en Huib wierp juist in deze situatie, met een strak bepaald budget en een net zo strakke deadline, zijn vruchten af. Mede door hun inbreng konden we het bankje met hoge kwaliteit en mooie details, op tijd en voor een goede prijs leveren. En het is nu een mooi onderdeel van de collectie.”

Accent
Remy ontwerpt natuurlijk ook meubels die op zich staan. “Ik ontwerp ook dan steeds met het oog op het geheel, op een eventuele omgeving waar het meubelstuk onderdeel van uitmaakt. Dit in tegenstelling tot een ontwerper die alleen uitgaat van het product. Met mijn ontwerpfilosofie ben ik nu ook bezig met accessoires; elementen die een interieur completeren en accentueren.”

Puur
Toch is er een meubel in de Remy Meijers Collectie dat Remy niet zelf heeft ontworpen. Het is één van de nieuwe loten aan de Remy Meijers Collectie-boom; het houten krukje, Duka. “We waren op uitnodiging van Huib Bom in Ethiopië waar het krukje gebruikt wordt bij de koffieceremonie. Het eenvoudige ontwerp en de ambachtelijke manier waarop het gemaakt is spreken mij enorm aan. Het is een puur product dat heel goed past in de collectie.”
“Ik vind het erg leuk om meubels te ontwerpen”, besluit Remy. “Zeker omdat ik hierdoor mijn visie op interieurontwerpen nog meer diepgang kan geven.”