Zestien nieuwe kamers voor Hotel The Dylan Amsterdam

The-Dylan-5

De afspraak met de opdrachtgever, het vijfsterren hotel The Dylan Amsterdam, was om in twee maanden zestien kamers, waarvan twee zogenaamde signature suites, geheel te restylen en te renoveren. Interieurarchitect Remy Meijers heeft de kamers ontworpen en In Toom was verantwoordelijk voor de uitvoering.

Gastvrijheid
“Ik ben er apetrots op dat The Dylan Amsterdam na twee maanden in volle tevredenheid de zestien nieuwe kamers kon openen voor haar gasten”, vertelt Thomas van Nielen van In Toom. “Alles moest perfect zijn om aan de hoge graad van gastvrijheid van The Dylan te kunnen voldoen. Remy heeft de kamers prachtig vormgegeven. Onze focus was bij alles wat we deden gericht op kwaliteit.”

Balans
The Dylan Amsterdam omschrijft de nieuwe kamers als volgt: “Hoge ramen benadrukken de ruimtelijkheid en omlijsten het uitzicht over de prestigieuze Keizersgracht. Het gebruik van luxueuze stoffen en natuurlijke materialen zoals de wengé houten vloeren brengen deze kamers tot leven. De gerenoveerde kamers kenmerken zich door een geraffineerde balans tussen modern design en historische waarde.”

Sereen
Het vijfsterren hotel benoemde de stijl die de kamers nu uitstralen ‘Serendipity’. Dit betekent ‘onverwacht goede ontdekking’ en herbergt ook het woord ‘sereen’ in zich. Eén van de details die bijdragen aan deze stijl zijn de door Remy Meijers speciaal ontworpen kleden. Een kleed met een lage en een hoge pool en een kleed met een subtiel kleurverloop. De kleden zijn op maat gemaakt door Carpet Sign uit Asten. Thomas van Nielen noemt het één van de voorbeelden van de hoge mate van kwaliteit waarop alle partijen gefocust waren.

 

The-Dylan-6

The-Dylan-1

The-Dylan-4

The-Dylan-2

The-Dylan-3