Producent in beeld: EDF (Ethio Dutch Furniture) en Bom Interieurs

Ethiopie2

Huib Bom van Bom Interieurs: ‘Kwaliteit, originaliteit en detail’

“Mooie producten maken die functioneel zijn en zorgen voor een tevreden klant”, antwoordt Huib Bom van Bom Interieurs uit Schoonhoven op de vraag wat de essentie is van zijn vak. Bom Interieurs bestaat uit de bedrijfsonderdelen meubelmakerij, interieurbouw, meubelvormgeving en advisering. “Voor ons is kwaliteit, originaliteit en detaillering daarbij het uitgangspunt”, legt Huib uit. Bij Bom Interieurs werken op dit moment zes werknemers, waaronder twee zonen van Huib.

“Een kastje maken is niet zo moeilijk, maar een kastje dat in een nieuw of bestaand interieur past is iets anders.” Enerzijds praat hij dan over een meubel dat letterlijk moet passen in zijn omgeving, rekening houdend met de plaats in het interieur en elementen als elektrische leidingen en andere technische aspecten. En het meubel moet esthetisch passen in de omgeving.

Specialisme
“Ik heb tien jaar muziekinstrumenten gebouwd bij mijn vader voordat ik tweeëntwintig jaar geleden voor mezelf begon.” In die eerste jaren is ongetwijfeld de basis gelegd voor zijn oog voor detail, functionaliteit en kwaliteit. Een logisch gevolg daarvan is het maken van maatwerkmeubels. Het plaatsen van die meubels is door het maatwerk ook een specialistisch werk.

Voldoening
“Projecten op locatie en de montage van de meubels zijn aspecten van mijn werk die ik erg leuk vind. De samenwerking met een interieurarchitect en bijvoorbeeld een elektricien is daarbij niet alleen belangrijk maar geeft ook veel voldoening. Met respect voor elkaars specialisme iets maken voor een tevreden klant is het mooiste wat er is. Daarvoor vind ik het belangrijk om in een vroeg stadium mee te denken met de klant én met de specialisten waarmee je samenwerkt. Een interieurarchitect is dan eigenlijk ook een klant. Wij werken mee om hun ideeën vorm te geven.”

Respect
Bom Interieurs werkt met verschillende interieurarchitecten samen en één van hen is Remy Meijers. “Ik ken Remy al twintig jaar”, vertelt Huib. “Zijn oog voor detail, rust en kwaliteit passen goed bij onze werkfilosofie. Wij werken heel goed samen. Dat komt mede omdat Remy ook een heel goed technisch oog voor detail heeft. De Remy Meijers Collectie is daarvan een voorbeeld. Remy de ideeën en het ontwerp, wij zorgen voor de productie en Thomas van Nielen zorgt met In Toom voor de organisatie. Wij kennen elkaar zo goed dat we ook gerust af en toe op andermans stoel durven te gaan zitten. Dat doen we met alle respect en we houden elkaar daardoor scherp. Thomas is hierbij en bij andere projecten waar we samenwerken de lijm tussen de verschillende onderdelen. Hij zorgt ervoor dat wij zo optimaal mogelijk ons werk kunnen doen.”