Remy Meijers Collectie op de Excellent Beurs

Excellent Beurs 2014

“Vanaf vrijdag is het krukje Duka te zien en we gaan het op een aparte manier presenteren.” Thomas van Nielen praat over één van de nieuwe meubelstukken van de Remy Meijers Collectie. Het gaat om een houten krukje dat gemaakt is in Ethiopië en op de Excellent Beurs te zien en te koop zal zijn.

Thomas van Nielen is verantwoordelijk voor de organisatie en bouw van de stand van Remy Meijers op de Excellent Beurs die van 12 tot en met 15 december wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Op de beurs zullen naast interieurontwerpen van Remy Meijers ook bijna alle meubels van de Remy Meijers Collectie te zien zijn. Het krukje, Duka genaamd, is daarbij niet de enige uitbreiding van de collectie. Ook zullen er nieuwe lampen, spiegels, side tables, karpetten en zitmeubilair gepresenteerd worden.

Collectie
In Toom realiseert onder andere volledige interieurprojecten, maar welke rol speelt het bedrijf bij de Remy Meijers Collectie? Thomas van Nielen: “Remy en Huib Bom van Bom Interieurs en ik met In Toom zijn gelijke partners in het bedrijf Remy Meijers Collectie. Bom Interieurs maakt onder andere maatwerkmeubels en In Toom richt zich op de organisatie van projecten. Wij realiseren de meubelontwerpen van Remy, waardoor hij zich kan concentreren op het ontwerp.”

Vertrouwen
Het lijkt voor de hand te liggen dat de ontwerper, de maker en de regelaar elkaar moeiteloos vinden. “Ik weet niet of dat altijd zo werkt”, vertelt Thomas. “Ik weet wel dat Remy als ontwerper, Huib als producent en ik als organisator elkaar volledig vertrouwen als we samenwerken. Dat vertrouwen in elkaar en in elkaars creativiteit en kunnen is een basis geweest om de Remy Meijers Collectie op te zetten. Ik hou me daarbij onder andere bezig met de logistiek, marketing en administratie. Het is wat ik normaal ook doe bij de realisatie van interieurprojecten, maar dan in geconcentreerde vorm.”

Uitvoer
Om vrijdag het krukje Duka te presenteren is vooral de logistiek een aandachtspunt geweest. “Voor de productie in Ethiopië is Huib verantwoordelijk. Daarnaast is het een hele klus geweest om er voor te zorgen dat de krukjes op tijd in Rotterdam zijn. Dat is niet eenvoudig geweest omdat Ethiopië niet bekend is met de uitvoer van meubels.”

Specialisten
In Toom sluit straks het jaar af in een sprint. Thomas daarover: “Ja, zo voelt het wel. 2014 verliep tussen maart en oktober zonder al te veel drukte, maar sinds een aantal maanden zijn er verschillende projecten van start gegaan. Mooie, uitdagende projecten die ik onder andere samen met Remy en Huib ook weer met mijn andere specialisten ga verwezenlijken. Maar nu eerst vrijdag de Excellent Beurs. Ik verheug me erop om de complete Remy Meijers Collectie op de beurs te zien.”